Voorbeelden van een out of office reply met een knipoog

40 voorbeelden van een out of office reply met een knipoog

De kracht van humor in een out of office reply

Team Nijhuis

Heerlijk een week vakantie, of misschien wel langer. Je rondt je werkzaamheden af, hebt je collega’s wat werk laten overnemen en je bent klaar om aan de vakantie te beginnen. Alleen die out of office nog. Vaak wordt dit als één van de laatste to do’s afgevinkt op je lijstje voordat je op vakantie gaat. Het instellen van een out of office reply is wel zo netjes voor collega’s, klanten en relaties. Maar waarom altijd kiezen voor een standaard out of office reply? In dit artikel geef ik 40 voorbeelden voor een out of office reply met een knipoog.

Out of office reply met humor

HubSpot bracht mij op het idee met het artikel over humor in een out of office reply. Samen met mijn collega’s ging ik vervolgens een stapje verder en bedachten we 39 voorbeelden. Ik ben erg benieuwd of je dergelijke varianten écht zult gaan gebruiken. Zelf twijfel ik nog een beetje…

1. Op dit moment ben ik bij een sollicitatiegesprek en als ik niet word aangenomen zal ik reageren.

2. Sorry, dat ik geen sorry zeg, want ik ben lekker op vakantie en reageer niet op je e-mail.

3. Sorry! Je dacht vast, wow die reageert snel! Maar nee, het is mijn out-of-office. Ik ben niet beschikbaar tot XX/XX. Na deze datum zal ik reageren op je bericht. Met vriendelijke groet

4. Ik ben op dit moment niet aanwezig, omdat ik tijd met mijn familie doorbreng. Leuk denk je? Nee hoor, ik ben niet voor niets de boerderij ontvlucht en naar de stad verhuisd. Maar ja, toch sta ik waarschijnlijk nu in de stal poep te scheppen. Is jouw e-mail toch ineens een stuk minder belangrijk, vind je ook niet?

5. Ik ben op vakantie, aan het hopen op het winnen van de loterij, om daarna nooit meer terug te komen. #fingerscrossed

6. Hi, ik ben niet aanwezig, maar gelukkig zijn mijn collega’s er wel. Ze hebben misschien geen cape om, maar Superhelden, dat zijn het wel!

7. Op dit moment ben ik niet aanwezig. Helaas voor mij, ben ik morgen alweer terug.

8. Op dit moment ben ik niet aanwezig. Nu hoor ik te zeggen, ik ben dan en dan weer terug. Ik heb beperkte toegang tot mijn e-mail. Maar dat is niet waar, dus dat ga ik niet zeggen. Mijn iPhone is gewoon bij mij, maar die gebruik ik alleen om leuke filmpjes en foto’s van mijn vakantie te maken.

9. Ik ben aan het nadenken over wat je mij zojuist heb gestuurd. Wacht alsjeblieft bij je computer voor mijn reactie terug.

Wil jij ook met een gerust hart je out of office instellen zonder dat je je druk hoeft te maken over je business? Ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en laat je digital marketing in goede handen achter.

Quickscan aanvragen

10. Beste lezer, van XX/XX tot en met XX/XX ben ik niet aanwezig op kantoor en ben niet in de gelegenheid om je e-mail te beantwoorden. De kans is groot dat je e-mail zal worden opgeslokt in een grote zee van e-mailgeweld met als gevolg dat je e-mail zal verdrinken. Als je écht een reactie wilt dan stel ik voor mij een e-mail te sturen na XX/XX. Overigens geeft dat nog steeds geen garantie op antwoord.

11. Hi, mijn naam is Gerben Lievers. Je kan me misschien kennen als eigenaar / strategy director van Team Nijhuis. Misschien ken je me wel als gastschrijver van Marketingfacts.nl. Ik antwoord even voor collega Luuk, hij is lekker op vakantie en reageert dus niet op je mailtjes. Dan weet je dat. Houd mij vooral in de gaten, binnenkort weer een blog online 😉

12. Bedankt voor je e-mail. Als je dit leest: het is Doc Brown niet gelukt om een bliksemschicht in te laten slaan in de kerktoren en daardoor zit ik vast in 1985.
Ik ben niet in de gelegenheid om e-mails of voicemails te beantwoorden tot en met XX/XX, óf totdat e-mail wordt uitgevonden. In willekeurige volgorde wat eerder komt.

13. Op dit moment ben ik niet aanwezig. Ik heb een mobiele telefoon, maar ik maak mijn telefoonnummer niet openbaar. Als je mijn nummer kunt raden, zal ik opnemen.

14. Error 404: Marketing Manager not found due to Holiday

15. Op dit moment kauw ik op popcorn en ben ik vergroeid met mijn bank, ik zit namelijk midden in een serie op Netflix en wens niet gestoord te worden. Tot dat ik ontdekt heb of Oranje wel echt het nieuwe zwart is 😉

16. Beste lezer, op dit moment ben ik op vakantie van XX/XX tot en met XX/XX. Ik sta toe dat ik één mail per persoon ontvang. Als je mij meerdere e-mails stuurt, dan zal ik je e-mails willekeurig ongelezen verwijderen tot dat er één over blijft. Kies dus verstandig! P.s: houd er rekening mee dat je mij al één e-mail hebt gestuurd.

17. Bedankt voor je e-mail. Er is € 15,98 van je creditcard afgeschreven voor de eerste 10 woorden én € 1.21 voor elk woord daarna in je e-mail.

Wil jij ook met een gerust hart je out of office instellen zonder dat je je druk hoeft te maken over je business? Ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en laat je digital marketing in goede handen achter.

Quickscan aanvragen

18. De e-mailserver is onbereikbaar om je e-mailbericht te verifiëren. Op die manier is je e-mailbericht niet afgeleverd. Start je computer opnieuw op en probeer het bericht opnieuw te verzenden.

19. Op dit moment ben ik niet aanwezig. Indien je bericht urgent is kun je Twitter gebruiken om mij te bereiken. Gelieve hierbij de volgende hashtag te gebruiken: #JESTOORTMIJTIJDENSMIJNVAKANTIE.

20. Ik ben er niet, maar bekijk vooral dit filmpje van de zomerhit van dit jaar. Krijg jij net als ik een beetje het vakantie gevoel.

21. Je ontvangt op dit moment een out of office reply omdat ik niet aanwezig ben. Als ik wél aanwezig zou zijn is de kans overigens groot dat je helemaal niets zou ontvangen.

22. Beste lezer, ik ben niet aanwezig van XX/XX tot en met XX/XX. Geniet van de stilte.

23. I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don’t have money. What I do have is a particular set of skills. Skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you ever send me an e-mail during my holiday again… I will look for you, I will find you and I will kill you.

24 Op dit moment ben ik niet aanwezig en waarschijnlijk stomdronken. Geniet van je werkweek. Cheers!

25. Beste lezer, helaas kan ik je e-mail niet beantwoorden tot ik terug ben van vakantie op XX/XX. Ik vraag je om geduld, je e-mail zal worden verwijderd in de volgorde van hoe deze ontvangen is.

26. Het geroddel is waar, ik ben naar Hawaï. Wat betekent dit voor jou?

27. Bedankt voor je e-mail! Ik ben op vakantie deze week en kan niet reageren op je bericht. Ik ben aan het genieten van quality-time met mijn familie in het buitenland. Het weerbericht ziet er fantastisch uit en ik zal dus waarschijnlijk lekker liggen te bakken in de zon. Ik zal op XX/XX weer beschikbaar zijn om te reageren en ben dan een stuk bruiner, dat wel.

28. Beste lezer, ik ben niet aanwezig van XX/XX tot en met XX/XX. Als je vragen hebt over het leven, vraag het aan Siri. Als je een noodgeval hebt, bel 112.
Als je een probleem hebt en er is niemand die kan helpen, bel The A-Team.
Als The A-Team onbereikbaar is kun je altijd The Ghostbusters bellen. De mannen of de vrouwen versie, maakt mij niet uit.

Wil jij ook met een gerust hart je out of office instellen zonder dat je je druk hoeft te maken over je business? Ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en laat je digital marketing in goede handen achter.

Quickscan aanvragen

29. Beste lezer, op dit moment ben ik niet aanwezig vanwege vakantie. Helaas kan ik je e-mail pas beantwoorden op XX/XX en ben ik telefonisch niet bereikbaar.
Maar…dat is niet waar. Vanzelfsprekend heb ik mijn telefoon bij mij en ben ik in de gelegenheid om te reageren als het nodig is. Ik moet toegeven dat het beantwoorden van e-mail wel mijn vakantie zal storen. Dat gezegd hebbende, ik heb mijn vrouw beloofd om te proberen dit niet te doen. Op die manier wil ik met een experiment starten en ik laat de beslissing in jouw handen:- Als je e-mail écht dringend is e-mail dan naar ikstoorjouwvakantie@domeinnaam.nl  en ik zal direct reageren.- Als je denkt dat iemand anders binnen mijn organisatie je ook kan helpen dan kun je contact opnemen met één van mijn collega’s via het telefoonnummer: XXX-XXXXX of door een e-mail te sturen naar XXX@XXXX.nl

30. Hi, op dit moment ben ik op vakantie van XX/XX tot en met XX/XX. De kans is groot dat ik op een bergtop sta terwijl je dit bericht aan het typen bent. Ik zal overigens geen e-mail bekijken tijdens mijn vakantie.

31. Beste lezer, ik heb het kantoor verlaten tot XX/XX om mijn grote droom na te jagen. Als dit najagen mislukt, dan ben ik XX/XX helaas weer terug.

32. Beste lezer, ik ben de komende 2 weken afwezig (van XX/XX tot en met XX/XX) voor een persoonlijke medische reden. Kun je zo vriendelijk zijn om mij over 2 weken aan te spreken met ‘Joanne’ in plaats van ‘Jon’? Bij voorbaat dank.

33. Op dit moment ben ik op vakantie en als ik terug ben zal ik alle e-mail verwijderen zonder deze te lezen. Stuur mij opnieuw een e-mail op XX/XX of beter nog: bel mij gewoon en praat tegen me.

34. Beste lezer, op dit moment doe ik een poging om aan de ijskoude wind te ontsnappen door naar Mexico af te reizen. Rond XX/XX zal ik weer terug zijn in dit koude land.

35. Beste lezer, eerlijk gezegd heb ik goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ik in het buitenland ben en niet eerder op je e-mail kan reageren dan XX/XX. Het goede nieuws is dat mijn fantastische collega’s voor je klaar klaar staan. Bel direct XXX-XXXXX om deze geweldige support te ervaren.

36. Sorry dat je mij niet kunt bereiken, ik ben op vakantie naar Griekenland. Mijn werkgever én collega’s verwachten mij terug over twee weken, maar we zullen zien. Ik adviseer je contact op te nemen met mijn collega Janneke, zij is überhaupt beter in het oplossen van problemen dan ik.

37. Ik ben op vakantie. Mocht je interesse hebben, mijn kat kan nog wel een beetje extra liefde gebruiken tussen XX/XX en XX/XX. Voel je dus vooral vrij om even langs te gaan tijdens mijn vakantie en te knuffelen met de kat.

Wil jij ook met een gerust hart je out of office instellen zonder dat je je druk hoeft te maken over je business? Ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en laat je digital marketing in goede handen achter.

Quickscan aanvragen

38. Misschien ben ik er morgen weer, misschien ook niet. Ik doe lekker waar ik zelf zin in heb, want ik heb vakantie.

39. Beste lezer, allereerst excuus dat ik niet in de gelegenheid ben om te antwoorden. Op dit moment ben ik in het ziekenhuis aan het wachten op mijn operatie. Ik heb besloten mijn hart en hersenen te laten verwijderen zodat ik zéker promotie zal maken tot lid van het management.

40. Beste lezer, Van XX/XX tot XX/XX leid ik een nomadisch bestaan. Ik lees misschien mijn mail, maar misschien ook wel niet. Wie mij echt, echt heel hard nodig heeft, die kent mijn mobiele nummer. Alle anderen kunnen contact opnemen met X of. Met dank aan Management Team.

Met een gerust hart op vakantie, wetende dat je digital marketing in goede handen is? Samen kunnen we groeien. Ontdek wat Team Nijhuis voor jouw bedrijf kan betekenen. En vraag de gratis Quickscan aan.

 

 

 

Reacties op deze blog

2 Reacties

Schrijf een reactie

floris zegt:

Echt een leuk artikel om te lezen! Ik geef je groot gelijk dat standaard out office reply best wel eentonig worden. Prima dat je enkele tips deelt om een reply leuker te maken. Ik zal ze zeker toepassen.

Reageren op floris

Annemarie ten Brinke zegt:

Dank voor je leuke woorden! Af en toe mag het zakelijke leven wel wat spontaner en met een knipoog he 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe kan jouw bedrijf groeien met online marketing?

Ben jij benieuwd wat je nog kunt inzetten aan online marketing of wil je weten of jij wel alles eruit haalt wat erin zit? Met de Gratis Quickscan kijken wij naar jouw huidige inzet aan online marketing. Met de Quickscan geven wij aanbevelingen welke kansen en verbeterpunten er voor jouw bedrijf te benutten zijn. Gratis én vrijblijvend! Je zit nooit ergens aan vast. Ontdek het zelf!

Het start met onze gratis Quickscan!

Digitale marketing start met onze gratis Quickscan!

Klanten beoordelen Team Nijhuis met een 9/10 (69 beoordelingen ) Feedback Company

Michelle

Kan ik je helpen?

Quickscan aanvragen