huisstijl-meer-dan-mooie-jas

Jouw huisstijl. Veel meer dan een mooie jas.

Team Nijhuis

Vorig zomer overkwam het me: de (gevreesde) confrontatie met mijn kledingkast gevuld met zomerkleding van voor de bevalling. Het ene na het andere kledingstuk paste niet meer. Een goede reden om te shoppen en dé gelegenheid om mezelf een make-over te geven.

Ik was toe aan iets nieuws.

Vol frisse moed ging ik met mijn beste vriendin naar de stad. Daar aangekomen, gingen we meteen de rekken van de fashion stores in. Op zoek naar een nieuwe zomercollectie voor mijn kledingkast. Met de handen vol ging ik vervolgens de paskamer in. “Dat gaat helemaal goed komen”, dacht ik nog. Ik paste het ene soms wat extravagante item na het andere trendy must-have item van die zomer. Maar telkens als ik dan weer de deuren van het hokje opende om de outfit te tonen was het commentaar: “Nee, dat ben jij niet”. Om mezelf een miskoop te besparen liep ik vervolgens met lege handen de winkel uit. Er lagen al genoeg “eens-wat-anders-maar-nooit-gedragen-want-het-past-niet-bij-me” kledingstukken in de kast…

jouw huisstijl veel meer dan een mooie jas

A brand is a person

Ook een organisatie moet zo nu en dan voor de spiegel gaan staan om te kijken of haar kledingstijl nog wel bij haar past. Voor die spiegel stel je jezelf de volgende vragen:

  • Wie ben ik (identiteit)?
  • Wie wil ik graag zijn (gewenst imago)?
  • Wat is mijn visie?
  • Wat is mijn missie?
  • Wat zijn mijn merkwaarden?

Als de antwoorden niet meer in overeenstemming zijn met jouw huidige uitstraling betekent dat dat je toe bent aan een restyling. De antwoorden op bovenstaande vragen geeft de designer vervolgens inspiratie om een (nieuwe) passende visuele identiteit (design: logo, kleur, typografie etc.), te ontwikkelen. Een stijl die in één oogopslag vertelt waar jouw organisatie voor stáát. Door deze consequent door te voeren, bouw je aan een sterk totaalbeeld.

Die visuele identiteit, gecombineerd met communicatie en gedrag, vormt de corporate identity van jouw bedrijf. Al deze 3 begrippen moeten matchen, anders wordt je geconfronteerd met hetzelfde commentaar dat mij overkwam buiten het pashokje…

 

Reacties op deze blog

Nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe kan jouw bedrijf groeien met online marketing?

Ben jij benieuwd wat je nog kunt inzetten aan online marketing of wil je weten of jij wel alles eruit haalt wat erin zit? Met de Gratis Quickscan kijken wij naar jouw huidige inzet aan online marketing. Met de Quickscan geven wij aanbevelingen welke kansen en verbeterpunten er voor jouw bedrijf te benutten zijn. Gratis én vrijblijvend! Je zit nooit ergens aan vast. Ontdek het zelf!

Het start met onze gratis Quickscan!

Digitale marketing start met onze gratis Quickscan!

Klanten beoordelen Team Nijhuis met een 9/10 (67 beoordelingen ) Feedback Company

Michelle

Kan ik je helpen?

Quickscan aanvragen