Extra beloningen: de killer van motivatie en creativiteit?

22 aug 2011
.
Door: Jan Lievers
No votes yet.
Please wait...

25
(0)

Een goede maand terug heb ik met u mijn gedachten gedeeld over Het Nieuwe Werken. En heb ik jou laten weten dat het domweg nog veel wennen is voordat we écht overstappen op wat technisch allang mogelijk is. Het is vooral het dreigende verval van teamgeest dat mij zorgen baart. Ik denk dat het jou ook bekend voorkomt.

Onlangs wees zoon Bas mij op een razend interessant programma op Canvas:
Ted@Canvas, waar elke maandag tegen half 12 de meest interessante opinies worden besproken of voorgedragen (waarom hebben wij niet zulke programma’s op onze weet-ik-hoeveel-tv-zenders?).

Die maandag was o.a. de beurt aan Dan Pink, acteur en voormalig speechschrijver van Al Gore. In zijn ‘talk’van ruim 18 minuten probeert hij te bewijzen dat bedrijven een totaal foute manier hanteren om een specifiek deel van hun werknemers te belonen.

En zeker niet bijdragen aan de gewenste motivatie en creativiteit van deze werknemers. In tegendeel…

Send this to friend