Inbound marketing

Stap 1: Digitale marketing start met onze review

↓ Scroll voor meer

Hoe jij met de inzet van inbound marketing jouw bedrijf kan laten groeien

 

Inbound marketing, absoluut geen nieuw fenomeen in Nederland, maar wellicht nog wel wat onbekender bij velen. In 2006 werd het fundament gelegd voor wat nu bekend staat als inboundmarketing. Maar wat is het? En waarom zou je het inzetten voor je eigen bedrijf?

Hoe wij maximale resultaten realiseren in alle fases van de klantreis

Wij werken aan de hand van het See Think Do Care model. Dit model zie je ook terug in ons beeldmerk. Door met dit model te werken, bereik je iedereen van je doelgroep. De traditionele manier van marketing is de push tactiek. Pushen van informatie en pushen van ‘koop nu’ boodschappen. Dat past niet meer bij het zoekgedrag van de consument. En dat past ook niet bij Team Nijhuis. Je moet je doelgroep benaderen op de manier waarop zij dat willen.

Als je je te sterk richt op alleen de aankoopfase en mensen zo snel mogelijk die aankoop wilt laten doen, mis je heel veel van je doelgroep. Niet iedere bezoeker zit in de Do-stand. Die mooi geplaatste advertentie met ‘koop nu’ boodschap levert dus niet die gewilde conversie op.

De See-fase in de customer journey

De See-fase

See

Dit is de fase waarin de klant nog geen klant is. Hij is passief is en heeft geen aankoopintentie. In deze fase werkt een bedrijf aan de bekendheid van het merk (branding) en zorg dat je top of mind komt. In deze fase richt het bedrijf zich op iedereen die het product of dienst interessant kan vinden.

google AdWords, hoe werkt het?

De Think-fase

Je potentiële klant is al wat verder in het koopproces en zit in de overweging fase. Hij is nu al gerichter op zoek naar een product of dienst passend bij jouw branche. Dat wil niet meteen zeggen dat het ook jouw product wordt. Hij zoekt informatie of inspiratie, verdiept zich en vergelijkt producten en diensten.

Corporate identity

De Do-fase

De potentiële klant is nu klaar om iets aan te schaffen, weet wat hij wil hebben en is ervan overtuigd dat jij (of jouw concurrent) de beste partij is om zaken mee te doen.

De Care-fase in de customer journey

De Care-fase

De klant heeft een aankoop gedaan en is hier tevreden over. Hier is het aan jou om de klant aan je te blijven binden én te blijven boeien. Dit is een vaak vergeten fase. Door je klanten te blijven binden en boeien, zijn zij je ambassadeurs in de See-fase voor anderen.

Een greep uit onze succesvolle klantcases

Wat onze 100+
tevreden klanten zeggen

Wij bestaan om onze klanten te laten groeien. Onze 100+ tevreden klanten bevestigen dat wat wij doet werkt.

Waarom kiezen
voor Team Nijhuis

Gestart in 1973 als ‘Nijhuis Vormgeving’ hebben we ons ontwikkeld tot de Digital Marketing Experts die we nu zijn. Wij zijn een familiebedrijf en staan voor ondernemerschap, innovatie en vakmanschap. Onze aanpak is in al die jaren niet veranderd. En begint er altijd mee dat we willen weten wie jij bent, waarom je bestaat en wat jouw doelen zijn. En hoe we deze haalbaar maken.

Certificeringen & Awards

bing
Google Premier Partner
Deloitte Fast 50 Awards

Investeringsindicatie

De inzet van digitale marketing is een investering, géén kostenpost. Daar geven we je graag inzicht in, middels de investeringsindicatie. Met deze indicatie heb je inzichtelijk wat Team Nijhuis voor jouw bedrijf kan inzetten en welke investering dit nodig heeft.

Wij werken in multidisciplinaire teams. Aan de ene kant hebben we Team Solutions en aan de andere kant Team Services. Op die manier is ook de investeringsindicatie opgebouwd. Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en hoe wij jouw kunnen laten groeien? Bekijk hieronder de investeringsindicatie en vraag direct de digitale marketing review aan.

MEEST GEKOZEN

SOLUTIONS PLUS

Vanaf € 8.000 p/m

Team van digitale marketing experts

Strategiebudget (eenmalige investering)
vanaf € 14.000

SOLUTIONS

Vanaf € 3.600 p/m

Team van digitale marketing experts

Strategiebudget (eenmalige investering)
vanaf € 7.200

SERVICES PLUS

Vanaf € 1.400 p/m

Twee digitale marketing experts

Strategiebudget (eenmalige investering)
vanaf € 3.600

SERVICES

Vanaf € 600 p/m

Eén of twee digitale marketing experts

Strategiebudget (eenmalige investering)
vanaf € 1.800

Gerelateerde blogs

Kennis is leuk om te hebben, maar nog leuker om te delen. Zoals het ‚hoort‘ bij Inbound marketing. In onze blogs lees je ervaringen van de inzet van digitale marketing voor onze klanten en de laatste ontwikkelingen binnen zoekmachinemarketing

Inbound marketing als strategie

Hier kunnen we heel kort door de bocht zijn. Door net als wij gebruik te maken van inbound marketing als strategie bereik jij de mensen met de relevante content. Geen storende ‘koop nu’ boodschappen meer, maar relevante content, op die momenten, via dat kanaal, gericht op je ideale website bezoeker. Niet pushen, maar pullen. Niet schreeuwen, maar gebruik maken van een microfoon om je stem te laten horen. En ja, daar hoort zeker ook SEO bij, en SEA, en social media marketing.

Inbound marketeer Team Nijhuis

De methodologie van inbound marketing

Je kan je volledig richten op outbound marketing, zoals adverteren op Google, het kopen van email lijsten en hopen dat je maar genoeg leads binnen krijgt. Of je gebruikt een afgewogen inbound strategie. Dus advertenties in combinatie met relevante content. Inbound marketing legt de focus op het maken van kwalitatief goede content dat ervoor zorgt dat mensen richting je product of diensten worden getrokken. Een soort pull marketing in plaats van de push marketing. Door je content af te stemmen op de interesses van je doelgroep creëer je op een ‘natuurlijke’ manier traffic naar je website.

De basis van inbound marketing is dat je potentiele klanten en relaties naar je toe brengt, in plaats van om hun aandacht te vechten. Inbound marketing houdt in dat je relevante content maakt en deelt. En dan met name relevante content voor je ideale klant. Want hen wil je naar je bedrijf toe lokken. In de ideale situatie waarin je als bedrijf gebruik maakt van een doordachte inboundmarketing strategie trek je meer kwalitatief goede leads en potentiele klanten naar je bedrijf én blijven zij terugkomen voor meer.

Hoe werkt inbound marketing voor jouw bedrijf?

Inbound marketing kent net als het See, Think, Do, Care model van Google vier fases. In die vier fases houd jij rekening met je doelgroep. Welke informatie zoeken zij en welke informatie bied jij hen vervolgens aan? In de inbound heten deze fases

 • Atract
 • Convert
 • Close
 • Delight

Attract
Je wilt verkeer naar je website. Maar wil je gewoon traffic of wil je voor jou relevant verkeer? In de attract fase van inbound richt je je in deze fase op de mensen die de meeste kans hebben dat zij (wanneer dan ook) leads worden voor je bedrijf en uiteindelijk hele blije klanten. Maar hoe richt je je op deze potentiele klanten? Wie zijn deze ‘ideale klanten’ hoe zien zij eruit? Daarvoor maak je gebruik van buyer persona’s. Bij Team Nijhuis proberen we er altijd op te ‘hameren’. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? En tegen wie praat je? Zijn niet voor niets belangrijke vragen voordat we überhaupt met je digitale marketing inzet kunnen starten. Persona’s omvatten de doelen, uitdagingen, pijnpunten, bezwaren om gebruik te maken van bepaalde producten en diensten, alsook persoonlijke en demografische gegevens. Je persona’s zijn de mensen om wie je hele bedrijf is gebouwd. Welke middelen en kanalen je hiervoor kan gebruiken? Denk aan:

 • Blogs
 • SEO
 • Social media
inbound marketing
cookiebeleid bepalen

Convert
Als je eenmaal relevant verkeer naar je website hebt geleid is de volgende stap in het inbound marketing proces om deze klanten om te zetten (convert) in leads. Dit doe je door contact informatie op te vragen, in ieder geval een email adres, maar hoe meer informatie hoe beter. Een digitale marketeer kan niet zonder contact informatie. Hoe kunnen zij anders relevante informatie delen aan hen die naar deze informatie op zoek zijn. In ruil voor hun contactgegevens deel jij al direct wat met hen. Denk aan eBooks, whitepapers of extra tips. Zo lang de informatie maar past bij het vraagstuk dat de bezoeker heeft op je website. Welke middelen en kanalen je hiervoor kan gebruiken? Denk aan:

 • Formulieren
 • Relevante Calls-to-Action knoppen
 • Landingspagina’s met daarop je content offer (eBooks, Whitepapers etc)

Close
Het omzetten van bezoekers naar leads en het omzetten van leads naar klanten, daar draait het om in de derde fase van inboundmarketing. Door goed gebruik te maken van je marketing tools die je voor handen hebt sluit jij die deal op het juiste moment met de juiste lead. Welke middelen en kanalen je hiervoor kan gebruiken? Denk aan:

 • CRM
 • Email
 • Marketing automation

Delight
Door je digitale marketing aan te pakken op de inbound manier, vergeet je niet je klanten te behouden. Net als bij het Google model (de Care-fase) is het belangrijk om zorg te dragen voor je bestaande klanten. Zij zijn het uithangbord voor je organisatie en kunnen anderen over de streep halen om ook klant bij je te worden. Dat je huidige klanten je factuur al betaald hebben betekent niet dat je ze mag en kan vergeten. Juist niet! Inbound marketing bureaus en bedrijven weten juist de huidige klanten te behouden én uit te breiden waar het kan. Welke middelen en kanalen je hiervoor kan gebruiken? Denk aan:

 • Surveys onder je klanten
 • Social monitoring
inbound marketing team nijhuis

De basis van inbound marketing

Klinkt gemakkelijk niet? Je hebt je content marketing op orde en schrijft relevante content, plaatst het online en laat die bezoekers maar komen. Maar waar begin je? Tegen wie praat je? Heb jij goed in kaart tegen wie je nu praat en tegen wie je eigenlijk wilt praten? Je ideale klant, daartegen wil je praten. Door je huidige situatie in kaart te brengen, je te vragen naar je gewenste situatie en dit af te zetten tegenover je huidige klantenbase kan jij je ideale klant in kaart brengen. Daar helpen de inbound specialisten van Team Nijhuis je graag bij.

Als inbound marketing specialist en officiële partner van HubSpot betekent samenwerken met team Nijhuis het beste van digitale marketing voor jouw bedrijf op de inbound manier. Uiteraard zullen wij je nooit verplichten om jouw digitale marketing aan te pakken via de inbound manier en alle fases op die manier in te zetten. Digitale marketing is maatwerk. Samenwerking is hier key. Eerst beginnen met display en adwords adverteren om zo je naamsbekendheid direct een boost te geven, dat kan. Maar weet wel dat wij als digital marketing experts liever aan de slag gaan voor je hele digitale marketing strategie. En daar kunnen die advertenties een mooi onderdeel van zijn.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op. We staan klaar om met je digitale marketing aan de slag te gaan.

Send this to friend